Året var 2014

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?  
Ja absolut. Jag pluggade på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Jag åt sniglar. Jag tog ensam fyra barn under 6 år att köpa glass. Jag flyttade till Paris. Jag var ute och dansade till 7 på morgonen. Spontanade till Prag. Jag kuggade och klarade tentor. Nytt jobb. nya glajjor. 
 
Genomdrev du någon stor förändring? 
Definitivt. Från att gabbi behövde hålla mig i handen första dagen på Kth till att ensam flytta till Paris. Joda visst har man förändrats, till en Elsa jag trivs mycket bättre med.
 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inte ens brorsorna har fått barn 2014 haha. Nej inget babyboom år i min närhet. 
 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 
Den 14e Augusti när jag tog mitt pick och pack, följde drömmen osv osv och åkte till Paris. 
 
Vilka länder besökte du?
Sverige, Norge, Frankrike, England och Tjeckien. Mycket resande för mig detta år eftersom det varit ett "mellan-år" på det sättet. Paris i mars och sen igen i augusti. London med tjejerna i våras. Åkte skidor i Norge i vintras och Prag var ju den bästa spontan-resan jag varit med om. 
 
 
Bästa köpet? 
Förmodligen typ sojakorven från Coop möja som jag grillade på berget bakom Annas tomt med de bästa brudarna jag vet. Eller kanske min byxdress som jag bor i. Den e bra den. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Förutom alla mornar på Möja värdshus, alla kvällar på Villa Brevik, alla underbara människor i Paris och min familj inkl hundarnaa som gör mig lycklig varje dag så måste jag nog säga att klara den sista tentan i Augusti, få reda på det när jag är helt pinglig och redo för utgång i Prag - ah det var nog en höjd-glad-punkt så att säga. Sen när Emma överaskade häromdagen och jag grät i chock, ah det är också en höjd-glad-punkt. Ni besök som kommit till Paris denna höst, ÅH vad ni satt guldkant på tillvaron. Älsklingar!! Sabina, Sara, Ebba, Fanny och Jossi. NI.          2014 har varit ett riktigt bra år. 
 
 
Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? 
Med risk för att låta tramsig: en utbildning. Jag är så taggad på att börja plugga på riktigt nu, inte glida omkring i denna "lek-bubbla" alltför länge. Ska NJUTA av detta nu till 100 procent och sen ska jag ta tag i tillvaron med studier. Ska bara komma på vad. 
 
Vad önskar du att du gjort mer? 
Varit ledig. Jag inser att jag har arbetsnarkoman tendenser plus att jag har ofta i för höga växlar för länge. Märker det på hälsan och jag önskar att jag hade någon form av inre broms men jag verkar inte ha greppat det. Sen önskar jag att jag druckit fler tekoppar i Upplands-Väsby hos syrran. och seglat!
 
 
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
 Tänkt på hur snabbt tiden går. Detta ska bli ett nyårslöfte, sluta ha tidsångest. 
 
Favoritprogram på TV?
Kan inte säga att jag tittat på TV mer än den barnTV jag sett på mornarna på Möja. Så barnkanalen? Favoritserier 2014 är  Gossip Girl (jag vet att jag såg den efter alla andra), New Girl, Big Bang Theory för jag saknar Elin när jag ser det, och kanske Orange is the New Black. Mmmm finns många serier jag vill rekommendera världen. 
 
 
Bästa boken du läste i år?
THE FAULT IN OUR STARS!!! 
 
 
Största musikaliska upptäckten?
Jag tänker påstå att jag upptäcker John Mayer varje år, efter vårens Globen Konsert var jag förälskad på nytt. Annars har jag lyssnat för mycket på "populär-musik" detta år. Milky chance är bra. Har lämnat mina gamla godingar till enbart kvällar när det bara är jag som hör, som Owl City och Mumford and sons.
 
Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Har jobbat på tre ställen 2014 och alla har gått superbra. Har lärt mig massa nytt inom restaurang och bageri. Största framgången var nog när jag var servisansvarig på Staffan&Lenas bröllop i somras - rodde hem det hela vilket kändes STORT! 
 
 
 
Största framgång på det privata planet? 
Upprepande nog PARIS såklart, och så har jag väl öppnat hjärtat för nya typer av relationer. Bra Elsa :)) Sen att jag typ börjat utveckla någon form av lokalsinne känns på något sätt som Årets största bedrift! 
 
Största misstaget?
Mm här måste jag svara, när jag inte lyssnade på KTH lärarna som sa "ni måste arbeta 8-5 varje dag om ni ska klara tentorna", jag gjorde inte det till en början och jag klarade inte de första tentorna. Det var som ett magplask och ett uppvak när man insåg vilket slit det krävde. MEN det jag gör bäst är sånt jag inte vet någonting om, så jag lärde mig mycket av detta magplask! 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Gladare, alla gånger! Haft mer panik och ångest men den har mynnat ut i så mycket bra. 
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra, Flyg och mat. I den ordningen. 
 
Något du önskade dig och fick?
Naturbehörighet, en bok och riktiga relationer. 
 
Något du önskade dig och inte fick?
En lägenhet i Gabbis hus. Tkte de va lite snålt av världen att inte ge mig det men men... 
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 
Jag steg upp klockan 5, jobbade en heldag på Maison Lebon. Gick hem efter jobbet och sov 1 timme. Tog en powerwalk, duschade och var ute och åt med Parisarna. Mmm skålade i champange i redan svepta glas från min balkong. Det var en fin 20års dag det. 
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Tydlighet och klarhet. Hade ju ingen aning om att jag skulle spendera hösten i Paris i typ början på augusti. Nej det kändes som allt va rätt spontant. Samma sak gäller vardagen och alltikring. lite tydligare kunde 2014 ha fått vara. 
 
 
Vad fick dig att må bra? 
 Min familj över allt annat. Att Ullis hade lika mycket Panne som mig innan jag åkte. Att valborg va en av de bästa kvällarna i mitt liv och jag hade förmodligen haft en ojämn hjärtrytm om det inte vore för mina små hundar. Å så brorsdöttrarna, med dem mår jag alltid så himla bra. 
 
 
Vem saknade du?  
Så många!! Mest helatiden. Vänner i Sverige när ja är i Paris. Vänner i Paris när jag är i Sverige. Djuren. Jag saknar mest hela tiden. Kan ligga vaken en kväll och tänka på roliga minnen med fina vänner och bara vilja transportera mig dit. Det händer alltförofta. 
 
 
 
Mest stolt över? 
migsjälv. 
 
 
Högsta önskan just nu?
Måtte våren i Paris bli bra. 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
 Följa planen kanske ;) 
 
SKÅL OCH VÄLKOMMEN 2015!